zondag 30 oktober 2011

Birdy in tha house.

Ik heb mijzelf een vogeltje voor in huis gekocht.
1 die de katten niet kunnen doodmaken!
En 1 die een heel mooi rood borstje heeft.
Daar word ik nou weer blij van :)
(ik heb em vastgeplakt op een kast)

vrijdag 28 oktober 2011

Flowers

Ik ben er even een paar daagjes tussenuit geweest in blogland. Er gebeurde iets waardoor ik toch behoorlijk ondersteboven was en waarvan ik dat nou niet direct had verwacht. Raar hoe sommige dingen je meer aangrijpen dan je in eerste instantie zou denken.

Ik ging zondagochtend uit bed om naar de Motogp race te kijken die in Sepang Maleisië zou worden verreden. Ik keek al helemaal uit naar de broodjes met filet americain die ik tijdens de race zou eten :) Ik zou even de start kijken en meestal is het na een paar ronden niet meer zo spannend, dus dan zou ik mijn broodjes gaan smeren... echter kwam het niet zover. In de tweede ronde gebeurde er een verschrikkelijk ongeluk, een ongeluk waardoor ik m'n handen voor m'n mond sloeg en vergat dat ik moest ademhalen. Een ongeluk waardoor een coureur het leven liet. Een ongeluk dus die me meer heeft aangegrepen dan gedacht.

Ik heb deze coureur een paar keer ontmoet voor mijn vrijwillgerswerk en hij was echt zo'n toegankelijk persoon, zo aardig, zo gepassioneerd voor zijn sport. En nu is hij er niet meer.
Daarom voor hem deze post. Met bloemetjes die vechten voor een plaats, net zoals hij altijd deed in een race.
Ciao Marco Simoncelli!

En om aan te geven hoeveel impact dit overlijden heeft... de auto van m'n moeder is deze week ook nog in de fik gevlogen (binnenin bij de handrem) en daar zou ik het bijna niet over hebben! Gelukkig niks aan de hand met m'n moeder, maar de auto is zeer waarschijnlijk total loss. Flink geschrokken natuurlijk, maar gelukkig konden we er al snel om lachen (goh mam, nu heb je eindelijk geblindeerde ramen!)

En nu hoop ik weer wat vrolijker te worden :)

woensdag 19 oktober 2011

Street-art #2

Op het perron van het station kwam ik dit mooie meisje tegen....


P.S. ik heb deze blog via m'n telefoon geupload, maar de foto wil niet draaien :(

zondag 16 oktober 2011

This weekend I saw....

Een terrasje in Haarlem in de zon.
Lunchen met vriendinnen.
2 zwangere buiken.
De zee (en nog steeds de zon).
En een mooie lucht aan het einde van een perron.
Wat een heerlijkheid!!!!!!




vrijdag 14 oktober 2011

Is it a plane?

Vandaag zag ik heeeeel veel vliegtuigen in de lucht.

Today I saw many many airplanes in the sky.



donderdag 13 oktober 2011

Yeah.....finished!

Eindelijk heb ik mijn blauwe col klaar. Na een paar keer afhalen ( het ging verkeerd met de rondbrei-pen, hij werd te breed én te smal) is ie eindelijk klaar! En ik ben best wel een beetje trots op mezelf dat ik er kabels in heb verwerkt. Ook een heerlijkheid; het ziet er indrukwekkend uit (de kabels), maar stelt geen drol voor ;)
Ik weet dat de foto's niet héél duidelijk zijn, maar dan krijgen jullie een idee....

Update: ik heb toch nog even een extra foto gemaakt, speciaal voor de kabels  ;)



dinsdag 11 oktober 2011

Cat and mouse

Vandaag kwam ik erachter dat dit weer (motregen) ideaal is om muizen te vangen. Het verband was me nog niet eerder opgevallen, maar elke keer (mwaaa niet overdrijven, niet ELKE keer) als het dit soort weer is, dan komt Bazooka thuis met een muis. Nu vind ik muizen best leuke diertjes hoor, maar dan wel de tamme variant. En het ergste vind ik nog; Bazooka eet het liefst zo'n muisje op....bleeegh! Ik snap dat katten dat doen hoor, eerlijk waar, maar soms wil hij ze ook nog wel eens weer uitspugen...in huis...daar ben ik dan weer wat minder blij mee. Gelukkig kon deze 'gered' worden (ja ok, hij/zij is wel dood, maar niet in een braakplasje op mijn vloer!)

zondag 9 oktober 2011

At the supermarket

Vond ik deze wijnflessen met leuke etiketten!

I found these bottles of wine with cute labels!


vrijdag 7 oktober 2011

Love thing





Ik ben in love met mijn typemachine! Gevonden op een rommelmarkt... ik zag een typisch tasje staan..en toen ik erin ging gluren sloeg m'n hart een paar slagen over. Een lichtgroene typemachine!........ Een Olivetti Lettera 22 (in het artikel staat ook dat er roze versies zijn gemaakt, ALS ik die toch eens vind, dan gaat de groene in de verkoop :)), één van de eerste (of de eerste) draagbare typemachines. De huidige laptop... Doordat hij relatief licht was, werd hij veel gebruikt door journalisten. Ach, ik kan de historie hier wel helemaal vermelden, maar het was gewoon liefde op het eerste gezicht, terwijl ik zijn geschiedenis niet eens kende....
Love love love :)

I'm in love with my typewriter! Found at a fleamarket... I saw a 'typical' bag... and as I peeked inside, my heart skipped a few beats. A light-green typewriter!.... An Olivetti Lettera 22, one of the first (or the first) portable typewriters. The current laptop... Because it's relatively light (not sure about this word here...), it was used by journalists... Ah well, I can tell it's history and all, but it was love at first sight, even though I didn't know nothing about 'him'...
Love love love :)

donderdag 6 oktober 2011

Thrifty find



Gisteren heb ik dit lampje gevonden bij de kringloop. Natuurlijk mocht hij mee naar mijn huis! Scandinavisch design kan ik maar moeilijk weerstaan.....én is moeilijk te vinden hier :) Het is een zogenaamde magneet lamp gemaakt door Artilux AB uit Zweden.

Yesterday I found this lamp at the thriftstore. Of course he could come home with me! Scandinavian design is something I can't resist... and hard to find over here :) It's a magnet lamp by Artilux AB, made in Sweden.

dinsdag 4 oktober 2011

Animals

Jeej, dierendag!
Voor mijn katten is het eigenlijk elke dag dierendag (zoals bij velen denk ik!), maar toch worden ze nog een tikkeltje extra verwend :)
1 year ago

Op zo'n dag moet ik denken aan dieren die het niet zo goed getroffen hebben (en dat zijn er veel hoor!)
Bijvoorbeeld de zwerfkat die bij mijn ouders rondloopt. Hij heeft na tijden een beetje rust gevonden op de veranda van m'n ouders en natuurlijk wordt hij schandelijk verwend met lekkernijen door mijn moeder. Maar hij moet eigenlijk gewoon naar het asiel, omdat hij niet op de veranda kan blijven. Ze hebben namelijk zelf ook katten en die gaan nu niet zo graag naar buiten door de zwerver. Dus gebeld met de dierenambulance... wat denk je? Het asiel zit tjokvol en er kan geen kat bij! Dus hij 'moet' nog even op de veranda blijven. Gelukkig is het niet koud en zal hij ook vandaag verwend worden met lekker eten en wat melk.... Hopelijk is er wel snel plek, want met het koude weer in aantocht kan hij toch echt beter in het asiel zitten....

En dan nu nog wat fotootjes van mijn katten toen ze nog katjes (en ERG ondeugend) waren... (plus nog een foto van Uzi, leeft niet meer, maar vind het zo'n leuke foto haha)

Bazooka


Mauser


Uzi