dinsdag 31 juli 2012

Pink, purple and blue

Blauw, paars en roze, dat zijn de kleuren in mijn tuin.
Van gele bloemen houd ik niet zo. Witte bloemen mogen op zich wel in mijn tuin, maar ik heb ze schijnbaar niet :) (en ik moet ook zeggen, mijn tuin is nou niet het toonbeeld van vruchtbare groei enzo, alles gaat dood of wil niet echt groeien... behalve het onkruid, want dat tiert welig!) (Ik vraag me ineens af of ik nu heel veel verkeerde uitdrukkingen heb gebruikt :) Je mag het zeggen hoor!...)







zondag 29 juli 2012

Kleine aanvulling

Ik was bijna vergeten om de kiekjes van het hotel te laten zien waar ik vorige week verbleef. Iemand zou zomaar kunnen denken: 'welk hotel is dat dan met kamer 613 met zo een mega groot balkon?' Nou...in dit hotel...

Trouwens heel geruststellend: ze hebben daar Schindlers lifts ;)

(ik weet dat het liftEN is, maar ja dan is het grapje minder leuk...)

De schaduw foto is een per-ongelukje.









woensdag 25 juli 2012

Wat ik deed afgelopen weekend

Mijn weekend begon vrijdagavond op het station van Haarlem. Daar ging ik bij een vriendin slapen en het weekend inluiden. Aangezien het zonnetje scheen zijn we op weg naar haar huis een terras opgedoken, genieten van die zonnestralen!
De volgende ochtend vroeg stapten we weer op de trein. De reis ging naar Amsterdam Centraal. Vanaf daar pakten we tram 1 om vervolgens aan het eind van Overtoom weer uit te stappen. Bestemming bereikt; ons hotel! Hier hadden we afgesproken met de rest van de freundinnen.
Na kort gekeuvel togen we weer naar de tram om naar het opstappunt van ons bootje te rijden. Jawel, we hadden zo'n bonk-bootje gehuurd, lekker 3 uur over de grachten varen (hoewel, in ons geval werd het iets korter. We hadden namelijk een echt toeristen-ongelukje in de tram; de deur ging dicht en 2 vriendinnen reden zomaar voor onze neus verder whahaha. Hierdoor kwamen we een half uur later dan gepland aan bij de bootverhuur...) Varen over de grachten in je 'eigen' bootje is superleuk! Nadat we allemaal veilig van boord waren gekomen, ging het richting het centrum van onze hoofdstad. Aldaar streken we neer op een terrasje bij het Spui. Vanaf het terrasje ging de route naar Kalverstraat om vergeten pyjama's en onderbroeken te vervangen voor nieuwe exemplaren (ik niet, ik niet, ik had alles bij me!)
Onderhand werd het de hoogste tijd om maar eens te gaan inchecken bij het hotel, aangezien we daar 's ochtends te vroeg voor waren.... Mooi hotel, mooie kamers! (Kamer 613 heeft een mega groot balkon waar je met gemak met 20 man een yoga-sessie kan doen) In het hotel even op bed gelegen, omgekleed, getut en daarna zijn we weer de tram ingesprongen om naar een restaurant te gaan (dit keer was iedereen veilig en op tijd de tram uit!...) Heeeerlijk gegeten en gedronken en gekletst en gelachen!
Met onze buiken vol gingen we op zoek naar een gezellige kroeg....tja, dat is eigenlijk niet zo makkelijk als je er niet bekend bent.. dus even ergens gezeten en toen zag ik op m'n slimme telefoon dat we bij het Leidseplein moesten zijn voor danscafé's e.d. (jaja deze oudere dames hadden zin in een dansje!) Helaas gooiden bepaalde ingewanden roet in het eten en was ik genoodzaakt terug te gaan naar het hotel... Gelukkig voelde ik me niet helemaal Sjaak afhaak, want 2 andere vriendinnen gingen ook terug. ( 3 kroegtijgers gingen wel en voelden zich achteraf erg oud in de café's :) )
's Ochtends vroeg gooiden we de deur open van het balkon.........en stapten in de volle zonneschijn; waaaaaaaaaaaaaaa heerlijk! Zonnestralen gepakt (rustig maar, heb genoeg laten hangen) en hophophop, op naar het ontbijt. Dit hotel serveert een compleet biologisch ontbijt en het was heerlijk!
Bij het hotel uitgecheckt, alle tassen in een auto gedropt (wel in een auto van 1 van de vriendinnen hoor...) en na een kleine wandeling stonden we in het Vondelpark. Terrasje gedaan, nog een terrasje gedaan en daarna was het tijd om onze huizen weer te op te zoeken (gevonden hoor!)
Kortom; heerlijk weekend gehad!








donderdag 19 juli 2012

Post from...

Gisteravond kwam ik laat thuis en zag ik deze verrassing op de deurmat liggen. Ik huppelde nog net niet naar de woonkamer. En ik kon nog net het geduld opbrengen om eerst mijn jas uit te doen, de verlichting aan te zetten en de gordijnen dicht te doen. Aan het papier kon ik al zien van wie het was en moest ik al glimlachen. En toen ik het eenmaal uitgepakt had, had ik helemaal een lach van oor tot oor! Wat een mega-super-toffe stempel!! Ben er onwijs blij mee! En ik vraag me af waarom er nog geen stempels van haar hand in de winkels liggen! :)



vrijdag 13 juli 2012

Ship ahoy mate

In januari schreef ik al in een berichtje dat ik een landkaart van Australië had gevonden. En daarin zei ik ook dat ie gaaf is! En gelukkig vind ik dat nog steeds en hangt ie nu, net als de pomtidomtiedoms/poehpoeh's, in het trapgat/trapopgang. (wat trouwens nog heel wat voeten in aarde had. Ik heb dus betonnen muren. In de gang gaan die gepaard met een zachte toplaag, dus als je een gaatje wilt boren, dan heb je toch ineens een groot lijkend gat omdat er stukken muur afvliegen... daarom heb ik in plaats van een schroefhaakje maar gekozen voor een grote knop in de vorm van een vlinder. Dat leek me wel toepasselijk bij al die dieren :))





donderdag 12 juli 2012

Lucky

Ik was 1 van de gelukkigen! Ik won een schetsje van Emmel, jiehoe!
Dit kreeg ik in de bus.
Ik moet er nog even een goed plekje voor vinden in huis.




maandag 9 juli 2012

Allegaartje #3

Ik ging gisteren samen met mijn zus naar Madonna en daar zag ik:
Vliegende trommelaars
Gouden muntjes
En rommel van de mensen die in de rij hadden gestaan/gelegen/gezeten.
Bovenal zagen we een geweldige show! (laten we eerlijk zijn, voor geweldige zangkunsten hoef je niet naar Madonna)
Onderweg in de trein zag ik een vreemde reiziger.
Ik plukte o.a. mooie korenbloemen tijdens een fietstochtje met mijn moeder (geen idee wat voor soorten de andere bloemen zijn...)
En ik zag Mauser wel heel dichtbij mijn gezicht liggen :)









vrijdag 6 juli 2012

TT week anyone?

Zo, hè hè! Ik ben er weer hoor :)
Naast dat ik plezier op de kermis heb gehad, heb ik ook weer heel hard gewerkt als vrijwilliger voor Riders for Health. Het zijn lange en drukke dagen, dus ik was zeg maar wiped out!
De meeste foto's van deze week zijn toch kermis-gerelateerd. We zijn in het reuzenrad geweest, dat is toch wel traditie met z'n allen (moeder, zus, zwager, neefje en ikzelf). En met mijn neefje ben ik nog in dat hoge zweef-draai-ding geweest én in attractie waar ik geen foto van heb. En dat is maar goed ook, want ik hoef daar niet perse aan herinnerd worden haha! Manmanman wat een feest was dat. Omdat het heel rustig was, hadden we een extra lange rit...deze attractie ging op en neer, draaide rond en het bakje waarin we zaten draaide ook nog apart rond (get the picture?? Anders kan je hier even klikken)... Misschien weet je wel dat je evenwichtsorgaan wat minder goed gaat werken naarmate je ouder wordt...ha, dat heb ik geweten! Pfff ik ben niet snel echt duizelig of misselijk van iets, maar dit staat nu wel in mijn top5. En dat is niet iets goeds :) nee, voor mij nooit meer de jumperjumper (tenzij het maar 1 minuut is ipv 5 minuten, want op zich is dat ding in theorie -en waarschijnlijk korte pratijk- best leuk).

Verder moest ik natuurlijk een suikerspin kopen, dat is ook traditie... En ik at voor het eerst in m'n leven churros, njam! (maar niet voordat je in de jumperjumper gaat!)