maandag 31 december 2012

Op een goed nieuw jaar!

M'n zwager bakte vanmiddag bakken vol met oliebollen, m'n neefje bakte kniepertjes (de platte variant van de rolletjes, ze staan niet op de foto trouwens...) en m'n moeder en ik bakten zaterdag al nieuwjaarsrolletjes (voor het verhaal achter kniepertjes en rolletjes... klik hier)
Dat wordt dus vreten!
Ik heb 1 goed voornemen voor komend jaar: afvallen! Ik wil graag weer in m'n kleren passen die achterin m'n kast liggen (en dat zijn er nogal wat!). Ik heb al een lastig lichaam wat betreft pijn, dus dan wil ik wel graag een goed gevormd lichaam als het even kan ;) Ik zie het met angst en beven tegemoet, want het sport-gen heb ik totaal niet! Ja, ik zwem nu 1 keer per week, maar dat zet geen zoden aan de dijk natuurlijk. Ik moet nog wel even zien hoe ik het ga aanpakken. (ja, minder vreten zal al helpen ;)) Maar dat zal zich wel ontvouwen....

Ik ga verder niet melancholisch doen en terugblikken op het afgelopen jaar. 
Ik wens jullie al het goeds wat je voor jezelf wenst!
En mag ik daaraan toevoegen dat jullie gezond blijven of weer worden!
Proost!!



zaterdag 29 december 2012

Hooray! Lomo saturday!

'Hoera, de kerst is voorbij!', zullen deze kalkoenen vast denken ;) Ik denk dat ze überhaupt geen gevaar hebben gelopen. Ze horen namelijk bij de kinderboerderij!
Ik moet bekennen dat ik het best eng vond om zo dichtbij zo'n mannetjes-kalkoen te zitten. Hij deed namelijk nogal eens al klokkend (of snaterend) een stapje naar voren, brrrr! 
Ik geloof dat ik daardoor geen enkele foto echt scherp heb (nu heb ik zo'n vermoeden dat het met de Olympus Trip ook niet echt wil; scherpe foto's maken met het onderwerp dichtbij... maar ik heb met m'n Canon ook nog foto's gemaakt...maar ja, dat rolletje is ook nog niet vol...zucht ;))

(klein ps-je, ik lees mee, maar reageren gaat even niet!)





maandag 24 december 2012

Kerstige groeten

Ik heb weinig rust in mijn kont deze dagen...
Daardoor reageer ik weer weinig, maar ik wil wel al mijn lieve lezers fijne kerstdagen wensen! (Kerstavond is al begonnen hè ;)

Misschien verras ik mijzelf wel en post ik tijdens de kerstdagen nog een berichtje (bij jullie dan...):)


donderdag 20 december 2012

Kerst


Ik kom dit jaar een beetje laat in de kerststemming. Naast de ikealichtslinger had ik nog niet veel kerstversiering in huis. Nu is dat nóg niet heel veel, maar wel een beetje meer.
De lichtsterren in de takken vond ik, ja hoor daar istie weer, in de kringloopwinkel. Het zijn echte oudjes, want er zat een lichtsnoer aan met een heerlijk ouderwetse schakelaar :) voor de veiligheid heb ik het snoer/ de lichtjes maar vervangen.
Emmel, zie je de ballen hangen?! De grote roze sterren zijn van h.ema en zijn eigenlijk onderzetters.

Op de kast heb ik al mijn witte vazen verzameld (plus stiekem een grijze) plus wat witte dieren. De ezel en het kindeke joegen het konijn uit de lantaarn en op de kast.

Tja, over mijn vakkenkast weet ik dit jaar niet zoveel te vertellen (dat was vorig jaar wel anders hè! ;))

De witte kerstboom die aan het kaartenrek hangt (onder die mooie roze slinger) kreeg ik van Tante Cupcake. Heel toevallig had ik zelf ook al klei in huis om zoiets te maken....het resultaat hangt ernaast :)

Voor de nieuwsgierige Aagjes die zich afvragen wat het streepjescode ding met lichtjes is.... Dat is mijn klok!






maandag 17 december 2012

Mirror monday, sort of..

Roos  doet de mirror monday elke maandag, nu al voor de 80ste keer!
Ik doe weer een keertje mee, maar dit is wel een beetje vals spelen door jezelf in een kerstbal te fotograferen ;)
De foto heb ik bij mijn ouders in huis gemaakt, omdat ik geen kerstballen in huis heb hangen. Ik heb geen zin om de kerstboom op te tuigen (aftuigen dan weer wel..;)) Ik heb wel enkele kerstdecorette's in huis, maar die zijn ook nog 'onder constructie'.... bovendien is het ontzettend grijs weer waarbij je binnenshuis bijna geen fatsoenlijke foto kan maken.
Nou ja, bij deze; ik ben een kerstbal! (klik)

zaterdag 15 december 2012

Lomo saturday

Eindelijk eindelijk weer eens lomo's van mij! Ik had heel wat moeite om een rolletje van 36 vol te schieten. Ik weet nooit zo goed waar ik foto's van moet maken, dus het zijn heel veel landschappen geworden en wat beesten :)
De eerste twee zijn van dezelfde lucht als de foto in het bericht van gisteren. Het doel staat naast het schoolgebouw waar een vriendin nu woont :)



Kijk bij Anki voor een lijst met andere deelnemers.

vrijdag 14 december 2012

Happy happy joy joy randomness

Een randomness blogje vol vreugde!
* Van Bien kreeg ik een heel mooi slingertje, een enge magneet en een kerstkaartje! (als bedankje voor m'n punnikworstje waarvan ze nog wat moet mag buigen) Dank Bien, lief van je!

*Bij Carolien van Huis lief huis zag ik laatst deze mooie lichtslinger en ik vroeg waar ze die gekocht had. Het bleek om een oud model van Ikea te gaan, jammer! MAAR, deze mazzelkont liep bij de kringloopwinkel tegen 3(!) van deze lichtslingers aan :) Ik gaf er ook 1 aan mijn moeder en hing er zelf al 1 op... nu nog een plekkie vinden voor de andere, want leuk zijn ze!!

*Deze vage foto van een geweldige lucht kwam ik ook nog op m'n telefoon tegen. Het was zo'n lucht waarbij de wolken een gouden rand onderaan krijgen, zo mooi!

*Ik was eigenlijk op zoek naar een hertje om een tafereeltje te maken in mijn huis-lantaarn, maar kon het maar niet vinden. Toen kwam ik in de kringloopwinkel (ja, m'n favoriete hangout) deze ezel en het kindeke tegen... En nu verblijven zij in m'n lantaarn :)

*Deze set kaarten bestelde ik op DaWanda bij Hellicopter. Ik durf het bijna niet te zeggen, maar ik kocht deze kaarten met een gewonnen voucher en ik heb nog tegoed over, maar ik zie door de bomen het bos niet meer :) Ik won deze voucher bij Petra van byPetra.

Even ter uwer informatie;
*ik zal in januari weer een giveaway houden. Wie zoveel ontvangt, moet ook weer eens uitdelen lijkt mij :)
*de bon voor Plopsa (zie vorige bericht) zal ik maandag verloten onder de belangstellenden
*morgen doe ik weer mee met de Lomo's! Ik had eindelijk m'n rolletje van 36 vol :)





donderdag 13 december 2012

Lucky me

Alweer een tijdje geleden deed ik bij Tante Cupcake mee aan haar herfst giveaway en lucky me, ik won deze! Natuurlijk had ik rap rap rap mijn adresgegevens doorgegeven en daarna was het wachten geblazen.... Maar al wat er kwam, geen pakje van Tante Cupcake :( Op den duur hebben we de hoop maar opgegeven dat het pakje ooit nog zou komen en allebei een klacht ingediend bij PostNL (die vervolgens niks kunnen doen, wat fijn! Ik hoop dat degene die het ontvreemd heeft veel aan het mooie boekje zal hebben...)
En weet je hoe lief.... Tante Cupcake vond het zo sneu dat ze alsnog een pakje opstuurde... En kijk eens wat er allemaal in zat. Lief met een hoofdletter L! Dankjewel Alenka, ik vind het slingertje echt supertof gemaakt!

Het hertje op de onderste foto (rechts hè!) is een freebie van Miriam Bos en kan je zelf in elkaar knutselen (mesje, schaar, lijm en vouwkunsten heb je nodig). Je kan het hier vinden.

Oja! Vergeet ik dit bijna:
Ik heb een cadeaubon gewonnen; toegang Plopsa Indoor in Coevorden voor 4 personen. De bon is geldig t/m 15 maart 2013 en is exclusief parkeerkosten. Wie van mijn vaste volgers kan ik hier blij mee maken? Bij meerdere gegadigden zal ik de bon verloten. (het ligt trouwens vlakbij de H.uttenheugte, misschien kan je het combineren??)




maandag 10 december 2012

Knutsel de frutsel

Ja hoor, heel af en toe komt er wat uit mijn handen. Zoals onderstaande voorbeelden. Hoewel ik de vlaggetjes dan weer niet zelf gehaakt heb, want ik kan niet haken. (ok, ik kan op zich wel haken, maar ik haak veeeeeeeeel te strak en dus lijkt het nergens op) Mijn moeder haakte en ik flockte (ja het blijft zitten!). Dit waren losse letters, dus ik heb ze alleen maar erop gestreken...
Nu wilde ik voor andere slingertjes zelf letters maken en dus ging ik op zoek naar flockfolie. Ik dacht dat dat wel te vinden zou zijn in dit dorp deze stad. Maar waar ik ook naar binnen stapte en vroeg om flockfolie, ik kreeg alleen maar glazige blikken en de tekst; 'flockfolie zei je? Kan je uitleggen wat dat is?' Ik was in de veronderstelling dat ik het wel bij de hobbywinkel zou kunnen vinden (iets met clowns in de naam...) maar ook daar glazige blikken.... (wat ik trouwens ook kreeg toen ik daar een half jaar geleden om washi tape kwam vragen :)) Dus nu zal ik het dan maar online gaan bestellen (iemand nog tips over waar ik het beste kan kopen?)

Dit stempeltje heb ik wel zelf gemaakt. Hoewel ik het ontwerp niet zelf heb getekend, want overgetrokken met behulp van de laptop en een papiertje :) (wie niet kan tekenen moet slim zijn!)
De perfectionist in mij is niet helemaal tevreden over de uitkomst, want dat 'dingetje' linksonder is te, euh tja wat eigenlijk, te groot ofzo. Misschien moet ik er maar heel veel mee stempelen en dat ik het dan wel mooi ga vinden. Of van de slogan 'Imperfectie is ook perfectie' mijn mantra gaan maken (de slogan verzin ik overigens hier ter plekke..)

En dan nog even mijn lampenkap showen.... Blij mee!! (hoewel de perfectionist ook wel puntjes kan gaan opnoemen, maar dat ga ik niet doen!)
Nu moet ik nog een manier zien te vinden om het gevaarte op te hangen. Zien jullie die grote ring in het midden? Daar blijft een gewoon peertje niet in hangen...dus ik ben nog aan het brainstormen over hoe ik het moet ophangen. Tips zijn welkom!!


Oja, vergeet ik dat bijna: ik vind jullie reacties zo lief!! Ik word helemaal blij van de vriendelijke blog-wereld! :)

zaterdag 8 december 2012

Pieter Post...Postman Pat

Aaah heerlijke jeugdherinneringen aan Pieter Post. En de begintune blijft ook zo hangen in je hoofd he? ;)

Maar daar wou ik het helemaal niet over hebben.
Ik vertelde toch dat ik wat giveaways had gewonnen?
Hier is dan de eerste die ik graag even wil delen, want wat ben ik er blij mee!
Dit plaid van Bloomingville werd door Desiree van het blog Vosgesparis weggegeven en beschikbaar gesteld door Gerrie van Livv Lifestyle (snel gaan kijken daar, ze verkoopt mooie spullen!)
Het pakje was gisteren bezorgd bij mijn buren en aangezien ik laat thuis was moest ik even wachten tot vandaag. Altijd spannend om een pakje te krijgen vind ik!
Het pakje was er trouwens ontzettend snel en zo leuk ingepakt ook!

En jemig, 3 blogposten van mij achter elkaar?? Dat mag een wonder heten en wen er maar niet aan ;)




vrijdag 7 december 2012

Cats I adore

Gisteravond laat zag ik dit tafereel.....




Ik heb ook maar even ingezoomd......

Katten zijn echt schaamteloos ;)

donderdag 6 december 2012

Thrifthy thursday

Ik ging dinsdag bij het nieuwe stulpje kijken van een vriendin. Onderweg daar naartoe heb ik nog wat kringloopwinkels aangedaan (onder het mom van; nu we er toch zijn...) Daar vond ik in 1 winkel de 2 vazen en het blauw witte melkkannetje. De kopjes en het glazen (ondersteboven) schaaltje vond ik hier in de stad bij de kringloopwinkel. De zwaan en vis vond ik bij de kringloop in de nieuwe woonplaats van mijn vriendin. En yeah, ze houdt dus ook van kringloopwinkelen en is iets dichterbij komen wonen! :)

Oja, de prent op de onderste foto heb ik maar niet mee genomen, want ik denk niet dat ik nog lekker op de bank zou zitten als dat jongetje mij vanaf de muur zou aanstaren ;)

P.S.je: ik vierde geen sinterklaas, maar blijkbaar ben ik heel zoet geweest dit jaar, want ik won diverse giveaways! Meer daarover als ik ze daadwerkelijk ontvangen heb... Oh my, dat wordt echt nooit wat met mij in de liefde als ik zo gelukkig ben in 'het spel' whahaha!



maandag 3 december 2012

Little birdies

Ik ben dol op kleine vogeltjes in de tuin! En Mauser vindt ze ook om op te eten zo schattig ;)
Ik had net een invasie met koolmeesjes, pimpelmeesjes, merels en 1 roodborstje :) Van deze razendsnelle rakkers heb ik 1 op de foto gekregen!