donderdag 27 juni 2013

Thrifty tuesday on thursday

Twee dagen later dan 'normaal', maar hierbij dan weer de vondsten van de afgelopen tijd. Het is grappig om te zien hoe je in 1 bepaalde winkel toch op een soort thema shopt...gewoon natuurlijk omdat het aanwezig is, maar ik vind het altijd wel frappant dat je dan bijvoorbeeld appelpotten vindt en dan ook nog een notitieblok-gevalletje in de vorm van een appel :) En een blauw hertje...hmmm. En een groene olifant....
Ik wilde al heel lang zo'n olifant spaarpotje hebben trouwens en heb toen maar via marktplaats gezocht en gevonden. Maar nog voordat ik die in huis had, vond ik dus dit groene exemplaar...zucht! Naja, nu heb ik een oranje en groen exemplaar :)

Trommels waren het thema bij een andere winkel. Ik vond een blik van Ira Denmark, een frans blik (merk is me even ontschoten, die met de oranje bloemen) en een blik met leuke tekst en 'borduursel' erop. Ook vond ik daar nog een leuk vintage bloempotje en een Portugese haan. Toen ik in Lissabon was vond ik ze ook al leuk, maar toen had ik al zwaluwen voor in de koffer, dus een haan kon er echt niet meer bij! Nu heb ik dan alsnog een haan :)
Bij weer een andere winkel hadden ze schijnbaar veel vaasjes binnen gekregen. Ik zocht onderstaande drie uit. Daarbij nog een thermos-kan van June, made in Sweden (kan er niks over vinden helaas) en een prent van Jef Wauters, deux filles heet het (helaas niet zo heel duidelijk te zien op de foto, maar het is een leuk prentje!)
Bij een kringloopwinkel hier in de stad hebben ze heel veel oude kinderboeken. Ik vind die boeken echt geweldig! Maar 3 euro voor alleen de omslag (ik denk niet dat ik ze ga lezen) vind ik best prijzig.... Ze hebben wel een aanbieding; 4 boeken voor 10 euro. En 2,50 voor een 'leesboek' vind ik dan weer niet duur. Dus gelukkig heb ik 3 leesboeken gevonden die me wel aanstaan. En ik heb dus 1 oud kinderboek genomen van onderstaande foto. Kunnen jullie raden welke ik heb meegenomen? (even rekken en strekken met de nek, ik zie dat de foto gedraaid staat ;))
En terwijl dit bericht de ether het web op wordt geslingerd sta ik waarschijnlijk op een winderig, koud en (hoogstwaarschijnlijk) nat circuit....maar dat geeft  niet, want het is voor een goed doel en het is altijd leuk en gezellig!
Tot later en alvast een heel fijn weekend gewenst!

P.S. Bedankt voor de lieve reacties op m'n mirror monday. Vind het altijd wat lastig om zo'n foto te plaatsen, alsof je naar complimentjes loopt te vissen ofzo. Dat is niet mijn intentie! Ik deed het echt om Roos te steunen en te eren. Ik vind het knap hoe ze dat elke week durft en doet! Dus....ik weet ook niet waarom ik mezelf loop te verantwoorden ;) 
Tjuus!

maandag 24 juni 2013

Mirror monday surprise

Om Roos nog maar eens te eren dat ze dit vrijwel elke maandag doet! En omdat ze zo sterk is! En zo'n goede moeder! En goede vrouw van/echtgenote! En omdat Kenji ondanks alles alweer zijn verjaardag vierde!

Zonder filter, zonder gekapt haar (hmm dat klinkt raar, maar je weet vast wat ik bedoel), maar wel met make-up (zeg, ik ben wel een beetje ijdel!)
Ik heb al mijn schatten al wel op de foto gezet, maar ik denk dat ik mijn thrifty tuesday maar een dag of 2 dagen opschuif. Anders heb ik ineens drie berichten achter elkaar en dat zijn jullie niet gewend natuurlijk! ;)

zondag 23 juni 2013

Snapshot sunday

Het is er weer tijd voor; de afgelopen week in snapshots.

Ik zag; 
- mooie wolkenluchten, roze luchten en oranje luchten (afgelopen avond). 
- melkpakken als versiering in een dorp
- snailmail op de deurmat van een vriendin!
- een geweldig vw busje (bij een teleurstellende rommelmarkt :))
- mezelf fietsen op de fiets van m'n moeder op de warmste dag van het jaar (tot nu toe natuurlijk)
- mijn eigen fiets achter de vers gebeitste stoeltjes met kussentje met daaromheen zelfgenaaide hoesjes ;)
- en eindelijk kon ik tot laat buiten zitten! (met blote benen dan he..zonder het koud te hebben..Dat was toch afgelopen week? ;))

Ik vond afgelopen zaterdag veel verschillende schatten. Ik hoop dat ik de tijd vind om ze even te poetsen en op de foto te zetten. Het motorcircus is weer in town en dus ben ik druk met mijn vrijwilligerswerk. Ik moet dus even kijken of het lukt en anders volgende week maar :)
Iedereen een fijne nieuwe (en hopelijk zonnige) week gewenst!!



vrijdag 21 juni 2013

O summer...

..Where art thou?
Waar zijn ze toch gebleven. Die eindeloos lange zomers? Goed goed, ik weet wel dat de zomer pas begonnen is hoor, maar ik verlang zo naar heel veel dagen mooi weer! In mijn herinnering zijn de zomers eindeloos en lang. Elke dag naar het openlucht zwembad, ijsjes eten, buiten spelen... Hoe zit dat in jullie herinnering?
Tegenwoordig heb ik het gevoel dat er af en toe een paar mooie dagen zijn en dan weer dagen rotweer. Maar goed, ik ben nog optimistisch :) we zullen wel zien!
Een heel goed weekend gewenst!

dinsdag 18 juni 2013

Thrifty tuesday

En jawel dames en heren. Ik vond weer een gele lamp. Die ik meenam. Want anders stond ie niet op mijn tafel, ha!

De plantenpot vond ik in dezelfde kringloopwinkel. In Zwolle! Ik ging daar vrijdag met mijn moeder heen voor de lapjesmarkt (die volgens mij vroeger veel groter was?) En op weg naar de parkeergarage kwamen we langs een kringloopwinkel. Waar ik dus even snel naar binnen strompelde. Strompelde? Jep, ik stond op met een zere voet (onderkant) en dacht dat het wel mee zou vallen.... Nou, dat deed het helaas niet kan ik je vertellen! Dus als je vrijdag iemand door Zwolle hebt zien strompelen/half hinkelen..dan was ik dat waarschijnlijk :) Wel nog even snel geshopt bij leuke winkeltjes natuurlijk! (Kunst en klieder, Dille en kamille)

Verder geen vondsten, want Bazooka (de kat) was dit weekend ziek. Die heb ik in de gaten gehouden, dus geen rommelmarkten voor mij. Hij heeft trouwens vermoedelijk een keelontsteking en ik mag nu een week lang 2x daags een tabletje geven: feest! Mijn voet is nog wat pijnlijk, maar gaat beter. Geen idee wat er mee was. Het leek wel of er een vochtophoping onder mijn voet zat.... Ik ben natuurlijk niet naar de dokter geweest ;)

dinsdag 11 juni 2013

Thrifty tuesday

Vandaag is het weer tijd om mijn vondsten te laten zien. Zoals gezegd vond ik op een rommelmarkt weer een lamp. Ik had nog geen lampen...ik had die kleur ook nog niet (leest u de voorgaande zinnen even mee in de sarcastiche modus?), maar de prijs was goed ;) De rechter had ik al, de linker is de laatste aanwinst. Ik vind de rechter stiekem wel iets mooier omdat de kap zo mooi doorschijnt als het licht aan staat...

...kijk maar op de foto hieronder. Mooi he, zo'n doorschijnend kapje?! Maar zeg, de linker is ook nog een beauty hoor, nog mooi in de lak enzo :)

Ik ben zo'n echte thema-trut. Ik mag graag thema hoekjes creëren. Dus toen ik dat leuke blikje zag met landkaart afbeelding lag ie als snel in m'n mandje...(nou ja, ik had em in mijn handen, want ik pak niet vaak een mandje...ik ken mezelf en daar belandt dan heel veel ineens in, pure zelfbescherming dus! Hoewel...als ik m'n handen vol heb pak ik alsnog een mandje whaha!)
Vers van de pers zijn deze kledinghangers. Vanmiddag nog gevonden bij de kringloopwinkel (en euh ja, ze moesten nog uitgepakt worden, dus ik heb ze weer weg gesnaaid) Zullen, denk ik, leuk staan in mijn nieuw te behangen gang aan de feloranje knoop-knoppen! (is die gang nog niet klaar? Nope! Alles op z'n tijd he?! Ik moest eerst de tuin doen, tuinstoelen beitsen, bankje maken, lampen opknappen en vernaggelen etc.....)
Voor de geïnteresseerden; de hangers zijn van Decembre, made in Finland by Karhumuovi. Schijnbaar is dat  een voorloper (of tak?) van Marimekko

Het ben&jerry's boek kocht ik voor mijn zus. Er staan recepten in om zelf je B&J ijs te maken.... Zij is namelijk gek op dat ijs...ach wie niet eigenlijk?... Is ook een beetje eigenbelang dit boek dus ;)
Wat was het weer heerlijk weer deze middag nietwaar?! Hebben jullie er ook nog even van genoten? Of misschien zit je nu nog wel even in het zonnetje... Geniet ervan, want schijnbaar komt er de komende dagen regen..goed voor de tuin!

zondag 9 juni 2013

Snapshot sunday

Ik ben de laatste tijd wat minder online te vinden, maar vandaag maar weer eens een snapshot sunday postje. 
Deze slinger had ik al een tijdje in de kast liggen, maar afgelopen week heb ik 'em maar eens in de tuin opgehangen. Mijn buurvrouw vroeg al of ik jarig was :) 'Nee joh, vind ik gewoon leuk!'
Ik nuttigde voor het eerst dit jaar een ontbijt buiten aan tafel! Hoe zalig was dat?! Nou, zalig!
Ik ging samen met mijn zus op jacht naar 'wildlife' en we kwamen deze wilde orchidee tegen... niet geheel waar we naar op zoek waren :) Maar gelukkig hebben we ook nog wat reeën gespot en indirect een bever (wel heel indirect hoor...we zagen afgeknabbelde takken ;))
Wiehoe, ik heb een nieuwe wasmachine! Ik heb net mijn eerste was gedraaid en ik hoorde geen gebonk bij het centrifugeren! Wiehoe!!
Ik ben al heel lang bezig met kussenhoesjes maken voor de buitenkussens. Ik geloof dat naaien niet echt heel erg mijn hobby is, gelukkig is de zomer nog niet begonnen ;)
Mevrouw Slaughter signeerde het boek voor mijn moeder. Ik had ooit eens (jaren geleden) een boek laten signeren door haar en toen stonden er 4 mensen voor mij in de rij. Ik had dus gezegd dat we niet zo vroeg hoefden te komen....Big mistake!! Gelukkig waren we nog net op tijd om achter in de lange rij aan te sluiten en kon ze het boek toch nog laten signeren :)
PIOENEN!!
Op de rommelmarkt gekocht! Ja echt waar hoor. Er stond een palingroker op een rommelmarkt vandaag. Vorige week ook al gespot, maar vandaag toch maar twee meegenomen. Die gaan we morgenavond maar eens opeten, nomnomnom!
Ook gespot op de markt. Braderieën en markten zijn echt het walhalla van leuke schrijffouten! (ik heb er nog meer in het archief ;))

Niet op de foto, maar ook veel tijd in gestoken; de tuin gedaan! 

Vandaag heb ik weer samen met mijn zus en zwager een paar rommelmarkten bezocht. Helaas was er niet veel soeps. Behalve de paling heb ik nog een lamp gescoord (had ik niet al genoeg lampen?!) en verder niks. Naja, het was gezellig, dat is ook wat waard :)
Wat hebben jullie vandaag gedaan?

dinsdag 4 juni 2013

Thrifty tuesday

Natuurlijk werd er weer naar schatten gezocht deze week. Ik vond onderstaande in de kringloopwinkels en op een rommelmarkt.

Ik vond geweldige tafelpootjes, een ijsblok theelichthouder en een vaas met bijzonder glazuur.
Ontzettend fout deze honden, maar daardoor ook weer leuk ;)
Een collectie witte vaasjes waar nog mooie bloemetjes in moeten :) Het konijn met het hoofdje erin...tja, wat zal ik daar eens over vertellen... Dat ik dat hoofdje er niet uit kreeg en dus dacht dat het zo hoorde? Dat het me op een rare manier heel erg aan een kaartje liet denken? (deze ) Dat ik dus stiekem dacht dat het een of ander kunstwerkje was? Ik nam het mee en thuis frummelde ik er nog heel lang aan....en toen kreeg ik het hoofdje er toch uit! En bleek het gewoon een bloempotje en los hoofdje te zijn. Ik heb het hoofdje er maar weer in gedaan...ik creëer mijn eigen kunstwerkjes wel whahahaha! 
Klederdracht-bordjes en een mooie pastel kan.


En onderstaande 3 items zijn dingen die ik (helaas) achterliet in de kringloop... Voor het stoeltje heb ik geen ruimte... 
Onderstaand kastje vind ik supergaaf. Helaas was de sluiting 'lui' en er was er maar 1 van, terwijl ik zoiets zoek om als nachtkastjes te dienen :)
Het schilderij intrigeerde mij en toch heb ik het niet meegenomen. Dom! 12,95 is niet duur voor een olieverf schilderij.....

Bedankt trouwens voor alle reacties op mijn vraag of ik de kast moet verven of niet! Ik denk dat ik toch eerst voor een behangetje ga :) (t.z.t.)


maandag 3 juni 2013

Mirror monday ter ere van Roos haar 100ste!

Oei, door alle toestanden bij het bloed geven (bijna flauw gevallen) was ik bijna vergeten dat ik zou meedoen.. een foto in de gang bij mijn ouders, want daar ben ik nu :)  Dus niet op mijn paasbest, maar Roos gaat ondanks alles ook gewoon op de foto, dus ik mag niet zeuren :) R-E-S-P-E-C-T Roos!